Multisenzorsko snimanje
1. izvješće za period od 14.4.2021 – 13.5.2021.
Novosti

1. izvješće za period od 14.4.2021 – 13.5.2021.

Praćenje rada na projektu provodi izradom mjesečnih izvješća i do sada su izrađena tri, koja će se ukratko opisati u daljnjem tekstu.


1.   Izvješće za period od 14.4.2021 – 13.5.2021., sadržava opis koncepta projekta s posebnim naglaskom na ključne elemente, kako bi se olakšalo buduće izvješćivanje. Izdvojen je i plan aktivnosti projekta dogovoren na inicijalnom sastanku.

 

Slika: Plan aktivnosti predložen na inicijalnom sastanku
 
U prvom izvješću su opisane analize postojećih istraživanja i raspoloživih baza podataka u državnim i gradskim službama s naglaskom na već provedene procjene rizika za Grad Zagreb. Dodatno su obrađene baze podataka iz procjena oštećenja i uporabljivosti zgrada nakon potresa u Zagrebu i kod Petrinje za tri gradske četvrti: Donji grad, Gornji grad i Črnomerec čime je napravljena analiza više od 8300 građevina. Svi spomenuti podaci će biti iskorišteni za formiranje nove baze podataka u koju će se unositi podaci (Aktivnost 3).


 

Slika: Analize atributa tipova konstrukcija stambenih zgrada iz Ažurirane procjene rizika
 
Zaključno se može istaknuti da je u 1. mjesečnom razdoblju fokus bio na kreiranju/modeliranju nove baze podataka za procjenu rizika, a u međuvremenu se obrađuju svi raspoloživi postojeći podaci.